"Det Store er ikke at være Dette eller Hiint, men at være sig selv, og dette kan ethvert Menneske, naar han vil det."
Søren Kierkegaard
Filosof

Kierkegaard og ledelse?

Hvilke værdier danner fundamentet for dit lederskab? Hvad vil det sige for dig at træde i karakter som leder? Hvad handler du på baggrund af og hvorfor? Hvordan udvikles dit lederskab?

Det naturlige paradigme i det moderne samfund består i, at vi, uanset om vi er ledere eller ej, arbejder systematisk og ud fra en lineær tankegang. Hvis vi gør A sker der B, som resulterer i C. Det er effektivt på den korte bane, og det kan også være hensigtsmæssigt i de sammenhænge, hvor der mangler struktur og overblik.

Men for at sikre den størst mulige menneskelige trivsel, og dermed et mere bæredygtigt samfund og arbejdsmarked, er det nødvendigt at have sig selv med i det man gør. Altså en bevidsthed om, hvad jeg som individ repræsenterer, hvilke værdier der ligger til grund for mine handlinger, og at jeg som leder også har nogle menneskelige begrænsninger, som jeg tør stå ved, og derigennem række ud til mine medarbejdere og bede om hjælp, når jeg kommer til kort.

Her kommer Kierkegaard´s forfatterskab på banen. For han forstod om nogen at fokusere på vigtigheden i, at have modet til at tage ”sig selv” alvorligt, og turde træde i karakter som det menneske man nu engang er, med de styrker og begrænsninger som det menneskelige indeholder.

”Den, der ikke kender sin egen grundtone, kan ikke lede et helt orkester.” (Kirstine Andersen, Kierkegaard og ledelse, Frydenlund).

Så vælger du som leder at rette blikket mod dig selv og dit personlige lederskab, så vil du i Kierkegaard by Nature få mulighed for faciliterede forløb, med fokus på dig som menneske, det du gerne vil repræsentere i dit lederskab, og hvordan du på bedste vis formidler det til dine relationer på en naturlig måde.

Samtlige forløb er skræddersyet den enkelte leder eller organisation. Fordi ikke to individer eller organisationer er ens.

I 2018 har vi bl.a. faciliteret forløb for Ørsted, Novo Nordisk, IKEA, Rudersdal kommune, Maersk, sideløbende med en række åbne forløb i ind- og udland.

en_GBEnglish (UK)
da_DKDansk en_GBEnglish (UK)